Overname PG Security Systems door Fortus

Overname PG Security Systems door Fortus


Project Description
  • 0
  • 1 maart 2024

Fortus Group uit Ierland heeft de aandelen in PG Security Systems verworven. 

 

Deze overname vertegenwoordigt de eerste transactie van Fortus buiten Ierland en het Verenigd Koninkrijk en de toetreding ervan tot het vasteland van Europa, met name de Nederlandse markt.

 

PG Security Systems, opgericht door Peter Gatowinas, is een Nederlandse marktleider op het gebied van CCTV & Intruder Solution Distribution, gevestigd in Ridderkerk, Nederland. Het bedrijf heeft in totaal 35 mensen in dienst en is de toonaangevende Hikvision CCTV-distributiepartner in Nederland en beschikt daarnaast over vele A-klasse merken met onder andere exclusieve distributierechten voor Jablotron alarm en ‘home automation’ producten voor de Nederlandse markt. PG Security Systems zal autonoom blijven opereren binnen de Fortus Group onder de deskundige leiding van Peter Gatowinas, het uitzonderlijke managementteam en alle andere specialisten welke momenteel werkzaam zijn en blijven bij PG Security Systems.

 

Fortus is een in Ierland opgerichte distributeur van beveiligingsoplossingen en een bedrijf voor monitoring op afstand, actief vanuit 18 locaties in Ierland en het Verenigd Koninkrijk. Fortus werd opgericht door uitvoerend voorzitter Brian Honan en wordt geleid door CEO Mark Brophy. Het bedrijf met het hoofdkantoor in Dublin heeft zijn omzet al vergroot tot c. € 110 miljoen in 2023 vergeleken met c. €16 miljoen in 2017 na de integratie van 6 acquisities in 3 jaar, samen met aanzienlijke organische groei gedurende die periode. De overname van PG Security Systems zal de omzet van Fortus Group verhogen tot c. € 130 miljoen.

 

Lees hier het volledige persbericht op de website van PG Security Systems.

 

Dubbeldam & Company adviseert aandeelhouder PG Security Systems

Dubbeldam & Company is opgetreden als adviseur van de aandeelhouder van PG Security Systems. De afgelopen 25 jaar heeft Dubbeldam & Company bij vele koop- en verkoop transacties geadviseerd. Bent u geïnteresseerd in meer informatie hierover? Neem contact op met Marijn Dubbeldam op 06-22396006 of per e-mail dubbeldam@dubbeldamcompany.nl

 

Privacy verklaring

Welkom op onze site! Wij verzamelen verschillende soorten gegevens op onze website om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten uw wensen en eisen. Hieronder kunt u bekijken welke gegevens wij gebruiken, en kunt u deze optie eventueel uitschakelen.

Privacy verklaring | Sluiten
Instellingen